Αθλητισμός και υποχρεώσεις: Υπάρχει χρυσή τομή;

tampela-20x40-1.jpgΕίναι συχνό φαινόμενο οι καθημερινές υποχρεώσεις των παιδιών να αντιπαραβάλλονται με τη συχνότητα παρουσίας τους στις αθλητικές τους δραστηριότητες. Πολλοί γονείς αδυνατούν να αντιληφθούν τη σημαντικότητα της ισορροπημένης ενασχόλησης των παιδιών τους με τον αθλητισμό και θεωρούν ότι θα αφήσει κενά στο διάβασμά τους εξ αιτίας της προπόνησης τους.
Εδώ έρχεται να διαψεύσει την παραπάνω θεώρηση ένα σύνολο ερευνών οι οποίες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο αθλητισμός και οι συχνές προπονήσεις όχι μόνο δεν απειλούν την σχολική τους επίδοση αλλά αντιθέτως είναι ένα μέσο για να επιτύχουν καλύτερη βαθμολογία και πειθαρχημένο πρόγραμμα.
Ερευνητικά δεδομένα δείχνουν πως για παιδιά που ασχολούνται ενεργά με τον αθλητισμό είναι δεδομένα χαρακτηριστικά τους η συνέπεια και η πειθαρχία σε όλους τους τομείς της ζωής τους. Αθλητές υψηλού επιπέδου κατόρθωσαν να πετύχουν σε σχολές της αρεσκείας τους, αντίθετα από μερίδα παιδιών που εγκατέλειψαν τον αθλητισμό με σκοπό να έχουν περισσότερο χρόνο.
Εξάλλου, δεν είναι τυχαίο το ότι σχολείο και αθλητισμός συνδέονται άρρηκτα με σκοπό την ολοκληρωμένη και πολυεπίπεδη ανάπτυξη των παιδιών μέσω του αισθήματος της αυτοπεποίθησης που τους καλλιεργείται και της εμπιστοσύνης στον εαυτό τους, επιβεβαιώνοντας έτσι το αρχαίο ρητό ΄΄ Νους υγιής εν σώματι υγιεί΄΄.
Είναι δεδομένο το γεγονός ότι ο κάθε αθλητής θα χρειαστεί βοήθεια στη διαχείριση του χρόνου του, αυτό όμως μπορεί να γίνει με σωστή κατανομή του χρόνου του και σίγουρα όχι αποφεύγοντας τις δραστηριότητές του. Στηρίξτε τα παιδιά στο μοναδικό αυτό ταξίδι του αθλητισμού και δώστε τους το παράδειγμα για να πετύχουν τους στόχους τους.

http://www.diastro.gr

Leave a comment

You Might Also Like

ΚΥΠΕΛΛΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ “ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΒΟΛΑΡΗΣ”

ΚΥΠΕΛΛΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ “ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΒΟΛΑΡΗΣ”

Ο Α.Σ. ΔΙΑΣΤΡΟ έλαβε μέρος στο Κύπελλο Πανελλήνιας Συμμετοχής “Γεώργιος Βόλαρης”, που πραγματοποιήθηκε στο ΣΕΦ 1-3 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ […]

Read More

ΝΕΑ ΣΕΖΟΝ 2023-24

Το Δ.Σ. & οι προπονητές του ΔΙΑΣΤΡΟ εύχονται σε όλα τα μέλη και τους φίλους του συλλόγου […]

Read More

DRACULA 0PEN 2023

Η αθλήτρια του συλλόγου μας ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΗ ΚΡΙΣΤΙΝΑ εκπροσώπησε επάξια για άλλη μία φορά το σύλλογο μας στο […]

Read More