ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΙΔΑΝΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΑΣ ΜΠΑΛΕΤΟ;

Πολλοί γονείς αναρωτιούνται ποια είναι η κατάλληλη ηλικία για να ξεκινήσει το παιδί τους μπαλέτο. Σύμφωνα με ειδικούς, ένα παιδί μπορεί να αρχίσει την ενασχόλησή του με τον κλασικό χορό ήδη από την ηλικία των 4 ετών,όμως η ενασχόληση με τον χορό σαφέστατα δεν έχει κανένα όριο ηλικίας αφού σαν μέσο έκφρασης αποτελεί την καλύτερη επιλογή για όσους το επιλέξουν.

– Ποιά είναι όμως τα οφέλη του μπαλέτου στη ζωή του παιδιού μας;

Το μπαλέτο είναι ένας ιδανικός τρόπος να αποκτήσει το παιδί μας καλή ισορροπία και σωστή στάση του σώματος. Οι κινήσεις του παιδιού αποκτούν αρμονία και σύντομα μαθαίνει να εκτελεί οδηγίες αφού προσαρμόζει τις κινήσεις του σύμφωνα με την μουσική.
Η εξάσκηση της μνήμης καθώς και η ψυχική ισορροπία είναι μερικά ακόμη οφέλη του μπαλέτου, τα οποία όμως δεν τελειώνουν εδώ.
Έχει παρατηρηθεί οτι ο κλασικός χορός αποτελεί όχι μόνο εξαιρετική μορφή έκφρασης, αλλά και ιδανική άσκηση για παιδιά με προβλήματα σκολίωσης ή πλατυποδίας.

Στον αθλητικό σύλλογο ΔΙΑΣΤΡΟ λειτουργούν τμήματα μουσικοκινητικής αγωγής- μπαλέτου στα οποία μπορούν να ενταχθούν παιδιά από 3,5 ετών και να έρθουν σε επαφή με τον μαγικό κόσμο του κλασικού χορού. Προσφέρετε κι εσείς στα παιδιά σας την μοναδική εμπειρία να ενταχθούν στην μεγάλη οικογένεια του συλλόγου μας και να ακολουθήσουν τα βήματα της τέχνης του χορού υπό την καθοδήγηση καταξιωμένων δασκάλων του χώρου.

mpaleto

Αρχικη

Leave a comment

You Might Also Like

ΚΥΠΕΛΛΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ “ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΒΟΛΑΡΗΣ”

ΚΥΠΕΛΛΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ “ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΒΟΛΑΡΗΣ”

Ο Α.Σ. ΔΙΑΣΤΡΟ έλαβε μέρος στο Κύπελλο Πανελλήνιας Συμμετοχής “Γεώργιος Βόλαρης”, που πραγματοποιήθηκε στο ΣΕΦ 1-3 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ […]

Read More

ΝΕΑ ΣΕΖΟΝ 2023-24

Το Δ.Σ. & οι προπονητές του ΔΙΑΣΤΡΟ εύχονται σε όλα τα μέλη και τους φίλους του συλλόγου […]

Read More

DRACULA 0PEN 2023

Η αθλήτρια του συλλόγου μας ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΗ ΚΡΙΣΤΙΝΑ εκπροσώπησε επάξια για άλλη μία φορά το σύλλογο μας στο […]

Read More